loader image

Vuoden kalamies on Konneveden Koskien isäntä Jani Himanko

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka jakoi kalastajien vuosittaiset tunnustuspalkinnot perjantaina Helsingissä. Vuoden kalamies 2023 on kalastuksen moniottelija Jani Himanko. Vuoden kalastusopas on Mikko Ollila Sastamalasta.

Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseuran kokoama arvovaltainen, kalastusalan toimijoista koostuva raati on valinnut Vuoden kalastusoppaan ja kalamiehen vuodesta 2000 lähtien. Molemmat huomionosoitukset ovat tunnustuspalkintoja merkittävästä työstä suomalaisen kalastuskulttuurin eri saroilla.

Vuoden kalamies Jani Himanko on tehnyt merkittävän päivätyön suomalaisen kalastusmatkailun edistämiseksi. Kapeenkosken ja Konneveden koskien isännällä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kalastusopastuksesta ja kalastusvälineteollisuudesta.

Jyväskyläläisen Jani Himangon ominta aluetta kalastusopastuksessa ovat olleet keskisuomalaisten taimenten ja harjusten koskikalastus sekä kuhan virtavesikalastus. Hän on hankkinut kansainvälistä kokemusta myös monilla eksoottisilla kalavesillä pitkin maailmaa ja vienyt kalastajia muun muassa Afrikkaan, Islantiin ja lukuisiin muihin kohteisiin.

Kalastusmatkailun parissa työskennellessään Himanko on ennakkoluulottomasti jo vuosien ajan houkutellut ulkomaisia perhokalastajia opastetuille kalastusmatkoille Keski-Suomen koskille.  Pitkäjänteinen työ on alkanut hiljalleen kantamaan hedelmää.

Jani Himanko on tuttu myös televisiosta Arktiset Vedet -sarjasta. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita kotimaisiin ja ulkomaisiin kalastuslehtiin. Ylipäätään Jani Himanko on mitä mainioin seuramies, joka hallitsee vapakalastuksen hyvin monipuolisesti, taitaa saaliin käsittelyn ja valmistaa siitä vielä herkullista ruokaakin.

Vuoden 2023 valintaraati:

Sari Saukkonen, toimitusjohtaja, Kotka Maretarium, (puheenjohtaja) Kimmo Korpua, toimitusjohtaja, Kuusamon Uistin Vesa Karttunen, toiminnanjohtaja, Kalatalouden Keskusliitto Olli Saari, toiminnanjohtaja, SVK Jari Tuiskunen, kalastustoimittaja, Tampere Eija Kirjavainen, kalastusneuvos, MMM Seppo Suuronen, päätoimittaja emeritus, Espoo Mika Viitanen, tuottaja, kalastus.com Jyri Kuusisalo, kanavajohtaja, Kalastajan kanava Janne Porkka, viihdetaiteilija, Turku Anssi Uitti, tuottaja, Helsinki Jaana Jekkonen, kalastusblogisti, Kuopio Sarianne Snellman, kalatalousneuvoja, Helsinki Jussi T. Pennanen, kalabiologi, Helsinki Markus Ratinen, lajikalastusmestari, Helsinki Antti Mustonen, toimittaja, Kauppalehti, Jukka Vehmanen, toimittaja, Turun Sanomat Jukka Halonen, puheenjohtaja, SKES (sihteeri)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *