loader image

Taimenlive

Tervetuloa kurkistamaan villin järvitaimenen vedenalaiseen valtakuntaan Konneveden Koskien Siikakoskelle! Suorassa lähetyksessä pääset näkemään uhanalaisen järvitaimenen ja monet muut kalalajit luontaisessa elinympäristössään Etelä-Konneveden kansallispuiston naapurissa Konneveden Siikakoskella. Lähetys on toteutettu yhteistyössä konnevetisen yrityksen Virtapiikin kanssa ja se saa tarvitsemansa energian kestävästi paikan päällä tuotetusta aurinkoenergiasta.

Konneveden Kosket on osa Rautalammin reittiä, joka on eteläisen Suomen merkittävimpiä villin järvitaimenen lisääntymisalueita. Siikakosken lisäksi Konneveden koskireittiin kuuluvat Taikinainen, Karinkoski ja Kellankoski sekä Yläinen, Keskisenkoski ja Hannulankoski.

Siikakoski on yksi Suomen arvostetuimpia koskikalastuskohteita. Konneveden Koskien seitsemän kosken reitti alkaa Siikakoskesta, joka laskee Konnevesi-järvestä. Koski on kirkasvetinen ja sen näkösyvyys on useita metrejä. Siikakoski tunnetaan presidentti Urho Kekkosen lempikalastuspaikkana ja onpa kalastamassa käynyt Yhdysvaltain presidentti Jimmy Carterkin. Kiehtovaa koskea sanotaankin usein perhokalastajien paratiisiksi.

Konneveden Koskilla arvostetaan villiä kalakantaa ja upeaa luontoa – siksi meille on myönnetty Villi Taimen Pro -luokitus, joka kertoo, että olemme sitoutuneet tekemään työtä villin järvitaimenkannan eteen monella tasolla.