tule Kalaan konnevedelle

Konnevedellä voit kalastaa koskilla, suvantoalueilla ja järvillä. Neljää ylintä koskea – Siikakoskea, Taikinaista, Karinkoskea ja Kellankoskea – vuokrataan kalastajille koskikohtaisesti vähintään kalastusvuorokaudeksi kerrallaan. Kalastusoppaiden kanssa on mahdollista päästä myös järville sekä virtavesien suvannoille, jotka ovat erityiskalastusalueita ja mainioita haukivesiä.

Kalastusluvat ja varaukset numerosta

040 5833 235

Koskien varaustilanteen näet jokaisen kosken omalta sivulta.

Siikakoski

Seitsemän kosken reitti alkaa Siikakoskesta, joka laskee Konnevedestä. Koski on kirkasvetinen ja sen näkösyvyys on parhaimmillaan useita metrejä. Kahlaaminen on monin paikoin helppoa ja varsinkin matalan veden aikaan kosken voi kalastaa hyvin monipuolisesti. Koskessa on taimenta ja harjusta. Alajuoksulla on varteenotettava haukipaikka. Siikakoski tunnetaan presidentti Urho Kekkosen lempikalastuspaikkana ja se on yksi Suomen parhaita perhokalastuskohteita.

Taikinainen

Taikinainen tunnetaan erityisesti hyvänä harjuskoskena. Koski on melko lyhyt, mutta sen 100 metriä leveä niska tarjoaa kutkuttavia mahdollisuuksia erityisesti pintaperholle. Taikinaisella on soutuvene kalastajille, joten myös veneestä pyytämistä kannattaa kokeilla. Näin kalastettava alue moninkertaistuu.

Karinkoski

Karinkosken erämainen luonto tarjoaa kalastajalle unohtumattoman elämyksen, puhumattakaan kosken pulleista taimenista ja harjuksista. Karinkoski soveltuu monenlaiseen kalastukseen. Leveä matalahko uoma, jossa on isoja kiviä ja syviä monttuja, tarjoaa ottipaikkoja niin pinta- kuin uppoperhollekin. Karinkoskella on varattu soutuvene kalastajien käyttöön. Karinkoskella kannattaa kokeilla myös virveliä. Pikku lipat toimivat hyvin harjukselle. Taikinaisen ja Karinkosken erottaa toisistaan 200 m pitkä välisuvanto.

Kellankoski

Kellankoski on 50–60 metriä leveä ja noin 600 metriä pitkä voimakas ja kasvillisuudeltaan karu. Niska on puolikaaren muotoinen ja virtaus alkaa voimakkaana rauhoittuakseen hiljalleen alajuoksua kohti. Koskeen on rakennettu kalastuslaitureita pyyntiä helpottamaan. Rauhallisemmalla alajuoksulla on runsaasti hyviä kahluupaikkoja. Kellankoski tunnetaan komeista taimenistaan, mutta alajuoksun rauhallisemmilta pätkiltä saa hyvin harjustakin.

Hauen kalastus

Konnevesi kykenee tarjoamaan hauen kalastajalle jotain poikkeuksellista ja erityistä. Kookkaat yksilöt ja kiinnostavat kalapaikat tuovat lajiin hienon lisän, jota on vaikea löytää mistään muualta. Virtavesien liepeillä viihtyvät suuret hauet ovat väkeviä taistelijoita ja oppaan kanssa kalastaminen lisää saalisvarmuutta. 

korholankosket

Korholankosket ovat kolmen kosken kokonaisuus, jotka ovat lähellä toisiaan. Yläinen on vuokrattu kalastusseuralle, Keskisen- ja Hannulankoskeen lupia myy Kärkkäälän osakaskunta. Arvokkaan luontaisen taimenkannan suojelemiseksi Korholankoskilla noudatetaan samoja kalastussääntöjä kuin yläpuolisilla koskilla. Vapautussäännöt ovat samat ja huhti- toukuussa kahluuta rajoitetaan kutualueilla. Kutupesäkartoituksen tulokset nähtävillä ennen kalastuskauden aloitusta. Yksityiskohtaisemmat tiedot lupamyyjiltä.

Yläinen

Keskisenkoski

Keskinen on kolmen Korholankosken yhdistelmän keskimmäinen koski. Koski on noin 500 metriä pitkä, leveähkö ja vuolasvirtainen. Niska-alue on laaja ja kosken paras ottipaikka.

 

Hannulankoski

Korholankoskien ja koko Konneveden Koskien koskireitin alin koski, Hannulankoski tarjoaa erinomaisen ympäristön suurtaimenen tavoittelulle.

Tutustu huolellisesti kalastussääntöihin.

palvelunumero 040 5833 235

Kalastus

Majoitus

Ruokailu

Sauna

Opas