loader image

Jani ja Titta Himanko on valittu Konneveden Koskien uusiksi yrittäjiksi – Konnevesi Travel Oy kehittämään koskireitin matkailua vuodesta 2023 alkaen 

Konneveden Koskista rakennetaan pitkäjänteisesti kotimaan kiinnostavinta kalastus- ja matkailukohdetta. Tuleville vuosille on paljon uusia kehitysajatuksia, joista tulevat yrittäjät ovat innoissaan.

Konneveden Koskien uudeksi kumppaniyritykseksi on vuodesta 2023 eteenpäin on valittu Konnevesi Travel Oy yrittäjinään Jani ja Titta Himanko. Koskireitin tulevilla yrittäjillä on jo entuudestaan erittäin vahva kokemus kalastusmatkailusta ja he näkevät liiketoiminnan Konnevedellä suurena mahdollisuutena.
– Olemme todella innoissamme Konneveden mahdollisuuksista ja iloisia että valinta kohdistui meihin, Jani ja Titta Himanko kommentoivat valintaa.

Himangot toimivat myös läheisen Kapeenkosken yrittäjinä, joten tulevaisuudessa on lupa odottaa yhä monipuolisempia ja kattavampia kalastuselämyksiä. Tulevilla yrittäjillä on vahva tausta alalle myös koskien ulkopuolella, sillä Janilla on vuosien kokemus kalastusvälineteollisuudesta sekä kalastusmatkojen järjestämisestä. Himanko tunnetaan myös kalastusaiheisista televisiotuotannoista, kuten Arktisista Vesistä.
– Meillä on nyt jo paljon kotimaisia asiakkaita jotka kalastavat sekä Konnevedellä että Kapeenkoskella. Nyt pääsemme tarjoamaan todella laadukasta kokonaisuutta myös muualle Eurooppaan, Himangot kertovat.

Konneveden koskireittiä ja Konneveden Kosket -brändiä hallinnoiva Kellankosken Voima Oy on hakenut tämän vuoden aikana kumppaniyrittäjää kehittämään kalastus- ja luontomatkailua Konnevedelle. Hakuaikana koskireittiä kohtaan kohdistui merkittävästi mielenkiintoa ja yrittäjävalinta tehtiin useamman erittäin hyvän hakijan väliltä.
– Osaltaan tämä prosessi osoitti, että Konneveden Koskista on kasvanut arvostettu ja aidosti mielenkiintoinen toimija kalastusmatkailusektorilla valtakunnallisesti. Nyt haluamme valitun kumppanin kanssa lähteä rakentamaan Konneveden Koskista ja yleensäkin Konneveden luontomatkailusta yhä houkuttelevampaa kokonaisuutta alueen ainutlaatuiset luontoarvot huomioiden, kertoo Kellankosken Voima Oy:n toimitusjohtaja Riku Tulla.

Konneveden Kosket on seitsemän kosken kokonaisuus Keski-Suomessa Konnevedellä, johon kuuluu moni Suomen mielenkiintoisimmista kalastuskohteista, kuten presidenttienkin kalakohteena tunnettu Siikakoski ja jylhänä virtaava Kellankoski. Jatkossa Konnevesi Travel Oy toimii kattavasti koskireitillä aina sen ensimmäiseltä koskelta Siikakoskelta viimeisimmälle Hannulankoskelle saakka.
– Tavoitteenamme on parantaa koskien kalastusta paljolti kalastuspainetta vähentämällä. Kalastusvuorokausien määrää on tarkoitus vähentää, jolloin sekä taimen että kalastava asiakas hyötyy ja kosket tulevat olemaan entistäkin kovemmassa iskussa. Myös majoituskapasiteettiin on luvassa lisäystä, Jani Himanko kertoo.

Konneveden Koskilla viime vuosien ajan jälleenmyyjänä toiminut Mieronvirta Oy jatkaa myös vahvana kumppanina alueen matkailun kehittämisessä. Yrityksen toimitusjohtaja Vesa Jämsen kertoo, että tavoitteena on nyt keskittyä yhä vahvemmin alueen tapahtumatuotantoon ja Siikakosken rannalle sijoittuvan Siikapirtin käytön kehittämiseen.

Lisätietoja:

Riku Tulla
toimitusjohtaja
Kellankosken Voima Oy
040 663 4225
[email protected]

Jani Himanko
toimitusjohtaja
Konnevesi Travel Oy
044 239 8874
[email protected]

Kellankosken Voima on Konneveden kuntakonserniin kuuluva vuonna 1929 perustettu osakeyhtiö, jonka toimintaan kuuluvat Konneveden koskireitin ja sen varrella sijaitsevien omistamiensa kiinteistöjen käytön kehittäminen Konneveden Kosket -brändin alla, Kellankosken vesivoimalaitoksen hallinta sekä kuntakonsernille tuotettavat monipuoliset markkinointi-, viestintä- ja elinkeinopalvelut.

Konneveden Kosket™ ovat ilmiömäisen upeat sekä kalastoltaan että luontoarvoiltaan. Keskellä Suomea sijaitseva seitsemästä koskesta koostuva kilometrien mittainen reitti on ollut läpi sukupolvien haluttu kalastuskohde upeissa luonnonmaisemissa lähellä Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Konneveden Kosket on Villi taimen pro -luokiteltu kalastuskohde, joten kalastus tapahtuu villin taimenen ja arvokkaan kalakantamme ehdoilla.

Konneveden Koskien pinnan alle voit käydä kurkistamassa suorassa lähetyksessä Siikakoskelta! Taimenlive kuvaa villin taimenen vedenalaista valtakuntaa vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *