loader image

USein kysytyt kysymykset

Yleiset

* * *
Mitkä kosket kuuluvat Konneveden Koskien reitistöön?
Konneveden Kosket on yhteensä seitsemän kosken kokonaisuus. Useiden kilometrien mittaiseen koskireitistön ylimpiin koskiin kuuluvat Siikakoski, sen alapuoliset Taikinainen ja Karinkoski, sekä upea vuolasvirtainen Kellankoski. Näiden alapuolella sijaitsee Konneveden Koskiin kuuluva Korholankoskien kokonaisuus, jonka koskia ovat Yläinen, Keskisenkoski ja Hannulankoski.
* ^ *
Missä Konneveden Kosket sijaitsevat?
Konneveden Kosket sijaitsevat nimensä mukaisesti Keski-Suomessa, Konneveden kunnassa. Koskireitin alimmat kosket sijaitsevat myös osin Hankasalmen kunnan puolella. Jyväskylään matkaa kertyy tietä pitkin noin 60 kilometriä ja Kuopioon noin sata. Lähin juna-asema ja lentokenttä sijaitsevat Jyväskylässä. Omalla autolla saapuen koskireitti sijoittuu kantatien 69 varrelle, jolle pääsee niin Nelostieltä kuin Ysitieltäkin pitkin.
* * *
Miksi minun kannattaisi lähteä Konneveden Koskille?
Koskemme ovat ilmiömäisen upeat niin kalastoltaan kuin luontoarvoiltaan. Koskireitti sijaitsee aivan Etelä-Konneveden kansallispuiston välittömässä läheisyydessä keskellä kauneinta Suomea. Konneveden Koskilla arvostetaan villiä kalakantaa ja upeaa luontoa – siksi meille on myönnetty myös Villi Taimen Pro -luokitus, joka kertoo, että olemme sitoutuneet tekemään työtä villin järvitaimenkannan eteen monella tasolla.
* * *

Luvat

* ^ *
Millaisia lupia Konneveden Koskille myydään?
Koskireitin neljää ylintä koskea eli Siikakoskea, Taikinaista, Karinkoskea ja Kellankoskea myydään aina kalastusvuorokaudeksi kerrallaan. Tällöin luvan hintaan sisältyy kalastusoikeus koko koskeen maksimissaan säännöissä määritetylle määrälle kalastajia kerrallaan. Siikaniemeen, välivirtaan ja Kellankosken alueelle on myynnissä myös haukilupia. Keskisen- ja Hannulankoskeen on myynnissä myös yksittäislupia. Tarkemmat tiedot löydät koskien omilta sivuilta.
* * *
Pitääkö minun noutaa kalastuslupa jostakin ennen kalastuksen aloittamista?
Ei tarvitse. Kalastajien lupatiedot välitetään varauksen mukaisin tiedoin suoraan koskireitin kalastuksenvalvojille.
* * *

Kalastus

* * *
Mistä löydän Konneveden Koskien kalastussäännöt?
Ajantasaiset kalastussäännöt löydät verkkosivuiltamme ”Säännöt”-välilehdeltä. Huomioithan, että koskireitin sääntöjä on täsmennetty myös kohdekohtaisilla tarkennuksilla.
* * *
Onko mahdollista, että kalastus keskeytetään jos on liian kuumaa?
Kyllä on. Vastuullisena toimijana Konneveden Kosket seuraa jatkuvasti läpi kalastuskauden koskireitistönsä veden lämpötilaa. Arvokkaan villin taimenkannan suojelemiseksi kalastus voidaan mukaisesti keskeyttää, mikäli veden lämpötila nousee yli 20 asteen. Tällaisissa tilanteissa keskeytyksestä tiedotetaan Konneveden Koskien verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä kaikkiin asiakkaisiin, joita mahdollinen kalastuksen keskeytys koskee.
* * *
Onko koskissa kahluukielto?
Kyllä, kutusoraikoilla on määräajoin voimassa kahluukielto. Keväällä 2021 kahluukielto päättyy 28. toukokuuta, ja se jatkuu jälleen 1. syyskuuta.
* * *
Onko Konneveden Koskilla rauhoituspäiviä?
Kyllä, neljällä ylimmällä koskella eli Siikakoskella, Taikinaisella, Karinkoskella ja Kellankoskella on kaksi vuorokautta rauhoitettua aikaa per viikko. Näiden rauhoituspäivien viikonpäivät voivat vaihdella, mutta määrä viikkoa kohden pysyy vakiona. Hannulankoskella ja Keskisenkoskella on käytössä päivärauhoitus joka päivä kello 10-12.

Palvelut

* ^ *
Onko minun mahdollista saada kalastusopas käyttööni?
Ilman muuta! Konneveden Kosket toimii yhteistyössä alueen koulutettujen kalastusoppaiden kanssa, joten opaspalvelu on mahdollista hankkia varauksen yhteydessä.
* * *
Voinko varata majoituksen kalastusluvan yhteydessä?
Kyllä! Konneveden Kosket tarjoaa majoitusta Siikakosken ja Kellankosken alueilla. Majoituksen lisäksi on mahdollista hankkia käyttöön saunoja ja soutuveneitä.
* * *
Onko yritysryhmälle mahdollista järjestää ruokailu kalastuksen yhteyteen?
Onnistuu! Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme räätälöidä ruokailun ja muut palvelut tarpeiden mukaan.
* * *