Kalaan konnevedelle

Konnevedellä voit kalastaa koskilla, suvantoalueilla ja järvillä. Neljää ylintä koskea - Siikakoskea, Taikinaista, Karinkoskea ja Kellankoskea - vuokrataan kalastajille koskikohtaisesti vähintään kalastusvuorokaudeksi kerrallaan. Kalastusoppaiden kanssa on mahdollista päästä myös järville sekä virtavesien suvannoille, jotka ovat erityiskalastusalueita ja mainioita haukivesiä.

Siikakoski

Seitsemän kosken reitti alkaa Siikakoskesta, joka laskee Konnevedestä. Koski on kirkasvetinen ja sen näkösyvyys on parhaimmillaan useita metrejä. Kahlaaminen on monin paikoin helppoa ja varsinkin matalan veden aikaan kosken voi kalastaa hyvin monipuolisesti. Koskessa on taimenta ja harjusta, kirjolohta siihen ei ole enää istutettu. Alajuoksulla on varteenotettava haukipaikka. Siikakoski tunnetaan presidentti Urho Kekkosen lempikalastuspaikkana ja se on yksi Suomen parhaita perhokalastuskohteita.

Kellankoski

Kellankoski on 50–60 metriä leveä ja noin 600 metriä pitkä voimakas ja kasvillisuudeltaan karu. Niska on puolikaaren muotoinen ja virtaus alkaa voimakkaana rauhoittuakseen hiljalleen alajuoksua kohti. Koskeen on rakennettu kalastuslaitureita pyyntiä helpottamaan. Rauhallisemmalla alajuoksulla on runsaasti hyviä kahluupaikkoja. Kellankoski tunnetaan komeista taimenistaan, mutta alajuoksun rauhallisemmilta pätkiltä saa hyvin harjustakin.

Karinkoski

Karinkosken erämainen luonto tarjoaa kalastajalle unohtumattoman elämyksen, puhumattakaan kosken pulleista taimenista ja harjuksista. Karinkoski soveltuu monenlaiseen kalastukseen. Leveä matalahko uoma, jossa on isoja kiviä ja syviä monttuja, tarjoaa ottipaikkoja niin pinta- kuin uppoperhollekin. Karinkoskella on varattu soutuvene kalastajien käyttöön. Karinkoskella kannattaa kokeilla myös virveliä. Pikku lipat toimivat hyvin harjukselle. Taikinaisen ja Karinkosken erottaa toisistaan 200 m pitkä välisuvanto.

Taikinainen

Taikinainen tunnetaan erityisesti hyvänä harjuskoskena. Koski on melko lyhyt, mutta sen 100 metriä leveä niska tarjoaa kutkuttavia mahdollisuuksia erityisesti pintaperholle. Taikinaisella on soutuvene kalastajille, joten myös veneestä pyytämistä kannattaa kokeilla. Näin kalastettava alue moninkertaistuu.

Hauen kalastus

Konnevesi kykenee tarjoamaan hauen kalastajalle jotain poikkeuksellista ja erityistä. Kookkaat yksilöt ja kiinnostavat kalapaikat tuovat lajiin hienon lisän, jota on vaikea löytää mistään muualta. Virtavesien liepeillä viihtyvät suuret hauet ovat väkeviä taistelijoita ja oppaan kanssa kalastaminen lisää saalisvarmuutta. 

korholankosket

Korholankosket ovat kolmen kosken kokonaisuus, jotka ovat lähellä toisiaan. Yläinen on vuokrattu Yläisenkosken perhokalastajille, Keskisen- ja Hannulankoskeen  lupia myy Kärkkäälän osakaskunta. Yksityiskohtaisemmat tiedot löytyvät alempaa.

Yläinen

Keskisenkoski

Huhti-toukokuu 40€/vrk
1.4 –31.8
Arkisin 40€/vrk
Viikonloppuisin 50€/vrk
Välivirta 25€/vrk
Veneen vuokra 15€
Enintään 7 onkijaa kerrallaan.
Kahluukielto huhti- ja toukokuussa
Luvanmyynti:  
Ari Korhonen  040-5489391
Seija Korhonen  040-5489372

Hannulankoski

Hannulankoskessa on 500 m koskialuetta ja alueelle myydään 4 lupaa / vrk. Lupahinnat 30 € viikolla ja 35 € viikonloppuna. Kalastussäännöt samat kuin Keskisenkoskella. Yhteislupa kumpaankin koskeen viikolla 55€, viikonloppuna 65€/vrk. Välivirta huhtikuussa 20€/vrk, kesällä 15€/vrk. Venevuokra 15€/vuorokausi. Ennakkovarausmaksu 20€/varattu vuorokausi.
Keskisenkoskella väkäsettömien koukkujen käyttö on nyt pakollista. Järvitaimenen alamitta on 60 cm, rasvaevälliset taimenet on vapautettava. Kalastuskausi Keskisenkoskella ja Hannulankoskella alkaa 1.5. klo 12:00.