· Villin taimenen ehdoilla ·

Eteläisen Suomen parasta koskikalastusta

tule kalaan

Konneveden kosket ovat ilmiömäisen upeat sekä kalastoltaan että luontoarvoiltaan. Kalareissu tänne jättää unohtumattomat muistot.

Siikakoski

Siikakoski on Seitsemän kosken koskireitin alkukoski. Se saa alkunsa kalaisasta Konnevedestä. Kirkasvetisen Siikakosken näkösyvyys on parhaimmillaan useita metrejä.

Kellankoski

Kellankoski on 50–60 metriä leveä ja noin 600 metriä pitkä. Koski kuohuu komeasti yläosiltaan ja rauhoittuu hiljalleen alajuoksua kohti. Kasvillisuutta vedessä on vähän mutta kalaa paljon.

Karinkoski

Karinkosken erämainen luonto tarjoaa kalastajalle unohtumattoman elämyksen, puhumattakaan kosken pulleista taimenista ja harjuksista.

Taikinainen

Tunnetaan erityisesti hyvänä harjuskoskena. Koski on melko lyhyt, mutta sen 100 metriä leveä niska tarjoa kutkuttavia mahdollisuuksia erityisesti pintaperholle.

Hauen kalastus

Haukea voi kalastaa useissa kohteissa Konneveden vesillä. Kanta on runsas ja sen hoitokalastus välisuvannoilla on mahdollista sekä uistimella että perholla. 

Kosket ja Etelä-Konneveden kansallispuisto ovat vapaa-ajankalastajan paratiisi.​

Näin löydät perille

Konneveden kosket sijaitsevat Keski-Suomen ja Savon rajamailla Konneveden kunnassa. Etelä-Konneveden kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Lähimmät kaupungit ovat Äänekoski, Jyväskylä ja Suonenjoki. Tikkakosken lentoasema sijaitsee 56 kilometrin päässä. Jyväskylään rautatieasemalle on noin 65 kilometriä. Helsingistä Konnevedelle on noin 326 kilometriä ja Kuopiosta 127. Konneveden pinta-alasta neljäsosa, noin 166 neliökilometriä, on vesistöjä. Rantaviivaa kunnan alueella on yli 600 kilometriä.